Arter Müzesi’nde “Kendi Gölgesinde”: Sanatın Çok Katmanlı Dünyasına Yolculuk

İstanbul’un kültürel kalbinde yer alan Arter Müzesi, “Kendi Gölgesinde” isimli özel bir grup sergisine ev sahipliği yapıyor. 19 Ekim’ 2023 den itibaren 7 Nisan 2024’e kadar ziyaret edilebilecek olan bu sergi, Emre Baykal ve Gizem Uslu Tümer’in küratörlüğünde sanatseverleri ağırlıyor. Sergi, Arter Müzesi’nin giriş ve -1. kat galerilerinde yer alıyor, iç ve dış, kamusal ve…

İstanbul’un kültürel kalbinde yer alan Arter Müzesi, “Kendi Gölgesinde” isimli özel bir grup sergisine ev sahipliği yapıyor. 19 Ekim’ 2023 den itibaren 7 Nisan 2024’e kadar ziyaret edilebilecek olan bu sergi, Emre Baykal ve Gizem Uslu Tümer’in küratörlüğünde sanatseverleri ağırlıyor. Sergi, Arter Müzesi’nin giriş ve -1. kat galerilerinde yer alıyor, iç ve dış, kamusal ve mahrem, varlık ve yokluk gibi tematik ikiliklerle hafıza, unutma, boşluk ve beden kavramlarını ele alıyor.

Foto: Ahmad Verdiyev – Hema Upadhyay: Güzellik ve çöküş 2013

Kendi Gölgesinde sergisi, 25 sanatçının eserlerini bir araya getirerek ziyaretçilere gölge ve ışık arasındaki ince çizgide bir sanat yolculuğu sunuyor. Sergide yer alan eserler; görünmezlik, belirsizlik, gizlenmişlik ve muğlaklık gibi niteliklerle ziyaretçilere zihinlerinde uyanan izlerin peşinden gitme fırsatı tanıyor. Eserler, sıradan veya gündelik malzemelerden yola çıkarak sıra dışı ve beklenmedik müdahalelerle dönüştürülüyor, böylece ziyaretçileri gölgeyi ışığa, meçhulü maluma ve ayrıntıyı bütüne yeğleyen bir deneyime davet ediyor.

Foto: Ahmad Verdiyev – Nika Zupančič: Tuval üzerine yağlıboya 2007

Sergi, Pazartesi günleri hariç her gün açık olup, Salı-Pazar günleri 11:00-19:00 ve Perşembe günleri 11:00-20:00 saatleri arasında gezilebilir. Sergiye giriş ücretsizdir ve Taksim ve Tepebaşı’ndan ücretsiz servis araçlarıyla Arter’e ulaşım imkanı sunuluyor. Arter Beraber üyeleri, sergileri yıl boyunca ücretsiz ziyaret edebilirler ve Arter’in diğer alanları ve etkinlikler için detaylı bilgiler Arter’in resmi web sitesinde yer alıyor.

Foto: Ahmad Verdiyev – Arter Müzesi “Kendi Gölgesinde”

“Kendi Gölgesinde” sergisi, sanatın sadece gözle görülen bir deneyim olmanın ötesine geçerek, ziyaretçilere düşünsel ve duygusal bir katılım sunuyor. Sergi, sanatseverlere sanatın çok katmanlı dünyasında benzersiz bir yolculuk fırsatı sunarken, İstanbul’un kültürel hayatına da değerli bir katkı sağlıyor.

Kaynaklar :

Hazırlayan : Ahmad Verdiyev – 20221037003

Tags:

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın